≡ Menu

Linz

Linz je starodavno mesto v zgornji Avstriji, nahaja pa se ob večjem zavoju reke Donave, po katerem je iz latinske besede dobil tudi svoje ime. Sprva je bil samo namenska postojanka kot zaščita mostu čez Donavo, ko pa se je kraj razširil in utrdil, je postal branik pred Bavarskimi vpadi.

V novejši zgodovini z Linzem povezujejo bolj temačne dele zgodovine, saj se v njegovi bližini nahaja kraj Mathausen, med drugo svetovno vojno poznan po zloglasnem nacističnem taborišču v Linzu pa je nenazadnje šolo obiskoval tudi sam Adolf Hitler.

Danes je Linz poznan kot industrijsko mesto, baziran na jeklarski in kemični industriji, dobro pa je poznan tudi med likovnimi umetniki, saj tukaj prirejajo pomemben in velik mednarodni umetniški festival.

Linz nudi različne znamenitosti, od mestnega gradu, katedrale sv. Marije, glavne mestne ulice Landstrasse do znamenitega Pöstlingberg-a, iz katerega lahko spremljate panoramo celotnega mesta in doline.

Priporočljivi hoteli v Linzu

V središču mesta se nahaja Austria Classic Hotel Wolfinger ***, kateri združuje sodoben interier in domačnost, le 150m pa je oddaljen od postaje tramvaja. Cenovno ugoden je hotel Ibis City ***, kateri se nahaja zraven glavne železniške postaje.

Dodatne hotele in prenočišča v Linzu najdete preko strani Booking.

Druga mesta v Avstriji.