≡ Menu

Salzburg

Salzburg je četrto največje avstrijsko mesto in glavno mesto dežele Solnograške. Najbolj je vsekakor poznan kot rojstno mesto enega največjih skladateljev vseh časov, Wolfganga Amadeusa Mozarta, sicer pa je bil skozi zgodovino sedež Salzburške nadškofije, katera je obvladovala precejšen del slovenskega ozemlja.

Danes je znan kot univerzitetno mesto, mesto kulture in športa, saj se v njegovem alpskem zaledju nahaja ogromno zimskošportnih središč. Salzburg pa je svoje ime dobil dobesedno po soli, katero še danes pridobivajo iz rudnikov v njegovi okolici in je poplačala izgradnjo številnih baročnih stavb in cerkva v središču mesta in njegovi okolici.

Danes je najbolj obiskana seveda Mozartova rojstna hiša, katera je preurejena v muzej, znamenita je tudi salzburška trdnjava, palača Mirabel, glavni trg in še veliko drugega.

Hoteli v Salzburgu

Zanimiv in ugoden je hotel Star Inn ***, kateri se nahaja pod Kapuzinerbergom, le nekaj minut sprehoda do Mozartove rojstne hiše in palače Mirabel. Nekoliko drugačen pa je Hotel Schöne Aussicht ***, ki kot navaja že njegovo ime, razvaja z čudovitim razgledom, saj se nahaja na manjšem hribu nad Salzburgom, cca. 3km oddaljen od središča mesta. Nudi notranji bazen in sprostitveni center.

Dodatne hotele v Salzburgu najdete na strani Booking.

Druga mesta v Avstriji.